Våra certifieringar

ISO 14001

Under 2024 har vi tagit ytterligare steg för att stärka vårt engagemang för miljön genom att utöka våra certifieringar. Vi är stolta över att meddela att vi nu är certifierade enligt ISO 14001, en internationellt erkänd standard för miljöledningssystem. Detta innebär att vi har implementerat effektiva processer för att minska vår miljöpåverkan, förbättra vår energieffektivitet och främja hållbarhet i alla våra verksamhetsområden. Genom denna certifiering visar vi vårt fortsatta åtagande att inte bara följa gällande lagar och förordningar utan också att proaktivt arbeta för en bättre miljö för nuvarande och framtida generationer.

ISO 9001

ISO 9001 är en global certifiering in kvalitetsledning, det är ett system där företag ständigt förbättrar sig och ständigt jobbar mot att möta sina kunder förväntningar eller mer. De viktigaste områden är kundfokus, ledarskap, medarbetarnas engagemang, förbättringar, faktabaserade beslut, relationer och sina egna processer. Vi har varit stolta innehavare av denna certifiering sedan 1997, den genomsyrar hela vårt företag ständigt, vi jobbar kontinuerligt med att dokumentera, mäta KPI:er och att förbättra vår verksamhet. Smått som stort.

UL

Vi har UL spårbarhets certifiering sedan år tillbaka, detta efter en förfrågan av en kund. Efter det har produkter som kräver UL-märkning ökat bland våra kunder. UL (Underwriters Laboratories) kräver fullspårbarhet för certifierade kablar som ska användas för maskiner och anläggningar på den Nordamerikanska marknaden. Dom har skapat över totalt över 1500 olika säkerhetsstandarder. Denna spårbarhet sträcker sig genom alla led i tillverkningen, från kabelverk till slutprodukt och syftet är att garantera att materialet du väljer uppfyller säkerhetsstandarderna samt att det inte skall cirkulera piratmärken av godkända kvalitetsmaterial.

EcoVadis

EcoVadis beskrivs som en pålitlig leverantör av hållbarhetsbetyg inom alla kategorier inom hållbarhet, allt från företagets klimat och hållbarhets tänk till mänskliga rättigheter och värderingar. Alltså både miljö, social och etisk prestanda. Här bedöms man på sina insatser inom respektive område, och blir kontinuerligt bedömd av detta oberoende organ. EcoVadis arbetar globalt och med multinationella företag så väl som mindre familjeägda. Här finns många stora företag som kan bidra till värdsaltet genom denna certifiering sätta krav på sina leverantörer. Här är vi med och försöker bidra med att kompensera våra klimatavtryck. 2023 Då erhöll vi en silvermedalj i EcoVadis poängsystem för vårt arbete, och är därmed en leverantör som tänker på de klimatavtryck vi lämnar.

ETL

Denna certifiering appliceras på färdiga produkter som är avsedda för Nordamerikanska marknaden, även denna uppkom genom ett samarbete med en kund. Här bygger vi deras boxar, märker dem med ETL (Electrical Testing Laboratories) godkännande och fraktar ut dem till slutkund. Myndigheter i USA och Kanada godkänner ETL märket som ett bevis på att produkten uppfyller säkerhetsstandarderna som finns i deras branscher. Ackrediterat provningsorgan är Intertek i detta fall. ETL använder sig av UL´s standarder för säkerhet och ofta är certifieringsprocessen för slutprodukt snabbare.

facebook instagram twitter youtube